A+ A A-

Valmennus

Valmennus

Mitä on valmennus?

Valmennuksen tavoite on auttaa sinua yksilönä ja auttaa sinua ymmärtämään mitkä ovat tavoitteesi sekä mitä sinun tulee tehdä saavuttaaksesi ne. Mikä tahansa valmennus, on se sitten elämäntapa-, liiketoiminta-, tai henkilökohtainen valmennus, lopullinen tavoite on saavuttaa henkilökohtaisesta asetetut tavoitteet. On kyseessä sitten oman yrityksen perustaminen tai vaikka kuinka tulla hyväksi ja luontevaksi puhujaksi/esiintyjäksi, käymme yhdessä läpi asiat jotka rajoittavat sinua tällä hetkellä saavuttamasta tavoitetta sekä millä muutoksilla voit saavuttaa sen.

 

CoachingMain Impact Of Coaching

 

Lopulta valmennus on työkalu, jolla voidaan avata potentiaalisi sekä voimallistaa sinut kehittymään jokaisella elämäsi aloilla. Valmennus on voimakas keskustelu, joka on tulevaisuuteen suuntautunutta ja ratkaisukeskeistä. Siellä asetetaan tavoitteet, joilla saadaan apua niihin tilanteisiin joihin sitä tarvitaan. Valmentaja työskentelee valmennettavan kanssa löytääkseen kehitysalueet ja parhaan tavan kehittää niitä.

coaches.comin mukaan, hyvät valmentajat:

  • Luo turvallinen ympäristö, jossa ihmiset näkevät itsensä selkeämmin
  • Tunnista aukot, jossa asiakas on ja sen välillä missä asiakkaan tarvitsee tai haluaa olevan (tavoitteet)
  • Pyydä tarkoituksellisempia ajatuksia, toimia ja käyttäytymistä koskevia muutoksia kuin asiakas olisi pyytänyt itseltään.
  • Ohjaa rakenteen, vastuullisuuden ja tuen rakentamista, joka on välttämätöntä jatkuvan sitoutumisen varmistamiseksi.

Forbes.comin mukaan – Valmentajat pitävät sinut oikealla tiellä ja ohjaavat sinua etenemään eteenpäin kohti uusia saavuttamisen tasoja. Monille meistä se, että meillä on joku joka motivoi meitä toimimaan ja kehittämään omia kehitysalueitaan, on erityisen tärkeää. Valmentajat auttavat sinua ymmärtämään eron korjattavien heikkouksien ja niiden välillä, jotka kannattaa jättää ennalleen.

 

Mitä valmennus ei ole

Valmentaja ei kerro sinulle mitä tehdä tai anna sinulle valmiita vastauksia. Valmentaja on puolueeton, tuomitsematon, erinomainen kuuntelija ja auttaa sinua paljastamaan sinulle parhaiten toimivat strategiat sekä askeleet. Asiakkaana olet vastuussa sitoutumisessa saavuttaa sovitut askeleet kehittyääksesi ja menestyääksesi. Lisäksi valmennus ei ole korvaava muoto terapialle, neuvonnalle tai konsultoinnille…

The International Coaching Federation (ICF), määrittelee valmennuksen kumppanuuden asiakkaiden kanssa ajatuksia herättävässä ja luovassa prosessissa, joka innostaa heitä maksimoimaan henkilökohtaisen ja ammatillisen potentiaalinsa. Valmennusprosessi avaa usein aiemmin käyttämättömät mielikuvituksen, tuottavuuden ja johtajuuden lähteet.

Se on ratkaisu, joka tarjoaa sinulle välittömän edistymisen, kun olet “jumissa” ja valmis siirtymään eteenpäin. Valmennus vaikuttaa myös organisaation taloudelliseen tulokseen; ICF:n ja HCI:n tutkimuksen mukaan 60% vastaajista joilla on vahva valmennuskulttuuri, raportoi tulonsa olevan keskimääräisesti korkeampi vertaisryhmäänsä verrattuna.

 

Marcus Aurelius

“Hyvin vähän tarvitaan onnellisen elämän tekemiseen; kaikki on ihmisen sisimmässä, hänen ajattelutavassaan.”

Tilaa Uutiskirjeemme

Cognitivus 2013-20. All rights reserved.